Český reprezentační tým para hokeje pokračuje v přípravě na blížící se mistrovství světa, které se na přelomu dubna a května odehraje v Ostravě. Trenér Bříza nyní otestuje schopnosti svých svěřenců na turnaji ve skandinávské metropoli Östersund.

Město ve středním Švédsku je tradičním hostitelem zimních paralympijských sportů – souběžně s turnajem v para hokeji se zde uskuteční i Světový pohár v klasickém lyžování handicapovaných. Češti para hokejisté narazí na turnaji na domácí Švédy a Japonsko. Poháru se původně měl zúčastnit i celek Číny, ale tým z Dálného východu na poslední chvíli své působení v turnaji odřekl. Organizátoři nakonec zvolili herní variantu „každý s každým dvakrát“.

Na dvanáctičlenný výběr českých reprezentantů s trenérem Jiřím Břízou čeká i tak velmi kvalitní zápasová prověrka. První střetnutí – s domácím Švédskem – čeká na naše hráče již dnes 14. ledna v 16:00. Do ostravského mistrovství světa sice zbývá více než čtvrt roku, ale příprava na co nejlepší výkony a celkový výsledek před domácím publikem je plném proudu. Už v pátek 18. ledna se v Ostravar aréně rovněž uskuteční první tisková konference k nadcházejícímu šampionátu.

Složení reprezentace ČR pro turnaj v Östersundu:

Brankáři: Vápenka, Kudela

Útočníci: Hábl, Geier, Novotný, Krupička, Palát, Wagner

Obránci: Kubeš, Doležal, Hrbek, Kvoch

Text: Martin Steinbach