Trenér Jiří Bříza zveřejnil jména hráčů, se kterými počítá pro zápasy letošního mistrovství světa v Ostravě. V širší nominaci 16 hráčů překvapivě nechybí ani Zdeněk Šafránek, který chce být po překonání závažných zdravotních problémů platným členem kádru.

Družstvo české para hokejové reprezentace momentálně bojuje o co nejlepší umístění na turnaji ve švédském Östersundu – po třech zápasech se mohou naši hráči pochlubit bilancí tři výhry s celkovým skóre 14:1. Dlouholetý hlavní trenér Jiří Bříza však již nyní zveřejnil širší nominaci sportovců, kteří s největší pravděpodobností zasáhnout do šampionátu na přelomu dubna a května. Mistrovství světa v para hokeji se na území České republiky vrací po deseti letech.

Šestnáctičlenná soupiska je složena výhradně z hráčů působící v České para hokejové lize. Shodně se čtyřmi nominovanými disponují tuzemské celky SHK Mustangové AUTO IN a HC Sparta Praha sledge hokej. Tři hráče dodají SHK LAPP Zlín a SKV Sharks Karlovy Vary, po jednom pak HC Sledge Studénka a SOHO Olomoučtí Kohouti.

Nepřehlédnutelným jménem mezi šestnácti vyvolenými je Zdeněk Šafránek, dřívější reprezentační kapitán a účastník tří paralympijských her, jenž po překonání těžké zdravotní situace vyhlíží ostravský šampionát s nadějí na důstojnou rozlučku se svojí bohatou reprezentační kariérou. „Pokud mi to můj zdravotní stav umožní, tak bych chtěl od příští sezony pokračovat na klubové úrovni,“ dodává kmenový hráč celku SHK LAPP Zlín. Šafránek by rovněž rád stihl ještě letošní play off.

Širší nominace reprezentace ČR v para hokeji:

Brankáři:
Michal Vápenka (HC Sparta Praha sledge hokej)
Martin Kudela (HC Sledge Studénka)

Obránci:
Miroslav Hrbek (SKV Sharks Karlovy Vary)
Pavel Kubeš (SHK Mustangové AUTO IN) – asistent kapitána
Pavel Doležal (SHK Mustangové AUTO IN)
Tomáš Kvoch (SHK Mustangové AUTO IN)

Útočníci:
Zdeněk Krupička (HC Sparta Praha sledge hokej)
David Palát (SHK LAPP Zlín)
Miroslav Novotný (HC Sparta Praha sledge hokej)
Zdeněk Hábl (SHK LAPP Zlín) – asistent kapitána
Michal Geier (SKV Sharks Karlovy Vary) – kapitán
Karel Wagner (SKV Sharks Karlovy Vary)
Jiří Raul (HC Sparta Praha sledge hokej)
Zdeněk Šafránek (SHK LAPP Zlín)
Lukáš Kořínek (SHK Mustangové AUTO IN)
Zdeněk Klíma (SOHO Olomoučtí Kohouti)

Trenérem týmu České reprezentace je Jiří Bříza s asistentem Michalem Tereskou. Trenérem brankářů pak Jakub Novotný a manažerkou týmu Jaroslava Krakovičová. Finální soupiska pro světový šampionát v Ostravě bude oznámena v průběhu dubna.

Text: Martin Steinbach