Jediní dva zástupci české republiky závodili v rámci 2. kola EP. Neslyšící lyžaři Jan Panský a Veronika Grygarová statečně bojovali o co nejlepší výsledky na svazích v německém Bádensku-Württembersku.

Oproti úvodnímu kolu 21. ročníku Evropského poháru neslyšících v alpském lyžování, které se uskutečnilo koncem ledna ve Francii v Les Gets, byla závodní účast českého týmu v německém Todtnaubergu (15. až 17. února) o něco nižší. Například Matěj Ponocný stále ještě nedoléčil zranění z nedávných závodů a Zdeněk Sokola měl po úrazu kolena nařízený klidový režim. Na tamějších lyžařských svazích se tedy představila pouze dvojice Veronika Grygarová a Jan Panský.

Čeští závodníci vyrazili na místo konání akce už ve čtvrtek 14. února v brzkých ranních hodinách z Olomouce. Po třináctihodinové cestě přišla na řadu technická schůzka a odpočinek před prvními závody. V pátek byl na programu dne Super G (superobří slalom) a Superkombinace (superobří slalom+ slalom speciál). Z jedenácti žen se Veronika Grygarová umístila v součtu obou kategorií jako čtvrtá s malou ztrátou na medailové pozice. Jan Panský se nevešel do elitní desítky a obsadil 12. příčku.

V rámci sobotního GS (obří slalom) Grygarová zopakovala umístění na čtvrté pozici. O něco lépe se vedlo Panskému, který se svým výkonem vyšvihl na třetí příčku v dílčí kategorii muži. Soutěžilo se i v neděli, a to ve slalomu – naše jediná zástupkyně na ženské startovní listině obsadila opět čtvrté místo a mezi muži v silné konkurenci 32 startujících skončil Jan Panský sedmnáctý.

V celkovém součtu všech odjetých závodů i s 2. kolem 21. ročníku Evropského poháru neslyšících v alpském lyžování patří Veronice Grygarové prozatímní druhé místo. Mezi muži figuruje Jan Panský na osmé příčce. Výprava České republiky neztrácela čas a ihned po vyhlášení výsledků vyrazila směr Olomouc, kam dorazila po půlnoci z neděle na pondělí 18. února.

Text: Martin Steinbach
Zdroj: ČSNS