Bez překvapení. I tak by se dala shrnout odvetná utkání semifinále play-off ČPHL. Týmy Zlína a Studénky navázaly na dřívější výhry z hřišť svých soupeřů a před domácími fanoušky si pohlídaly postup do finále soutěže. Čistě moravský souboj o titul se uskuteční po 14 letech.

Ruskými para hokejisty posílený celek HC Sledge Studénka vybojoval v semifinále i své druhé vítězství o jeden gól, tentokrát po přestřelce 5:4, a slaví tak celkovou výhru v sérii poměrem 2:0. Zatímco hosté se museli obejít bez svého elitního tvůrce hry Michala Geiera, Studénka přizvala do hry dalšího Rusa, a to Ilja Volkova.

Michal Tereska, hlavní trenér Mustangů, nešel pro ostrá slova kritiky takového přestupového počínání daleko. „Je to degradace myšlenky České ligy. Pokud si můžete nakoupit evropský výběr, místo toho, abyste podpořil myšlenku, že se mají shánět mladí kluci, kterým se otočil život prdelí napřed, tak je to špatně.“

HC Sledge Studénka – SHK Mustangové AUTO IN 5:4 (2:1, 3:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Kudrna (Severin, Fojtík), 12. Volkov (Flis), 16. Severin (Lisov), 25. Lisov (Severin, Kudrna), 29. Kalegaris (Severin, Lisov) – 6. Hering (Kubeš, Štěpják), 23. Hering (Kubeš, Kvoch), 34. Kořínek (Hering, P. Kubeš), 45. Hering (Doležal, Kvoch)

Stav série: 2:0, postupuje Studénka

I druhý semifinálový zápas, který se uskutečnil v sobotu 23. února, zvládli lépe domácí. Hráči týmu ze Zlína, zřejmě největšího favorita celé ČPHL, si poradili s houževnatými, nicméně bolestně neproduktivními Sparťany. Velice se totiž dařilo zlínskému brankáři Molekovi, který vychytal oba semifinálové duely a tentokrát okořenil svůj výkon čistým kontem. SHK LAPP Zlín tak po výhře 2:0 postoupil do finále play-off, ve kterém bude usilovat o pátý mistrovský titul v řadě.

SHK LAPP Zlín – HC Sparta Praha 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Ligda (Joppa), 29. Joppa (Z. Hábl)

Stav série: 2:0, postupuje Zlín

Text: Martin Steinbach