Domácím týmům se v prvních zápasech semifinále play-off České para hokejové ligy nedařilo. Pražská Sparta dlouho odolávala favoritovi ze Zlína a v Pardubicích si s tamějšími Mustangy poradili hráči Studénky. Moravské týmy tak mají dva postupové mečboly.

První semifinálové utkání play-off ČPHL bylo k vidění v sobotu 16. února v Pardubicích a šlo o velice vyrovnaný a napínavý střet druhého a třetího celku základní části. Domácí SHK Mustangové AUTO IN si na Studénku věřili a diváci se mohli těšit z útočného para hokeje s velkými šancemi na obou stranách. Produktivnější koncovkou se nakonec prezentovali hosté, kteří po brankách Kalegaris, Lisova a Flise oslavili první vítězství v sérii poměrem 2:3.

SHK Mustangové AUTO IN – HC Sledge Studénka 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Doležal (Geier), 36. Geier (Michalec) – 8. Kalegaris (Severin, Lisov), 31. Lisov, 41. Flis (Lisov)

Stav série: 0:1

HC Sparta Praha si brousila zuby na velkého favorita celé České para hokejové ligy SHK LAPP Zlín. Pražský celek dlouho držel nadějný výsledek, ale po 30 minutách hry otevřel gólový účet hostů Zdeněk Hábl. Ten se v zápase trefil ještě jednou a pozadu nezůstal ani další z Háblů David, který si rovněž přispal jednu vstřelenou branku a k tomu přidal ještě asistenci.

Trenér domácích para hokejistů Jakub Novotný litoval po utkání nevyužitých šancí. „Nemyslím si, že by nás Zlín nějak přehrál, což se v první třetině ukázalo. Bohužel jsme neproměnili šance a na to jsme dojeli, od druhé třetiny jsme trochu polevili a dostali jsme soupeře na koně. Ke konci už nám došly síly a upustili jsme ze své hry.“

HC Sparta Praha – SHK LAPP Zlín 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 36. Raul, 45. Zapletal (J. Krupička) – 30. Hábl Z. (Hábl D.), 33. Hábl D. (Joppa), 39. Hábl Z., 42. Joppa (Ligda)

Stav série: 0:1

Text: Martin Steinbach