Lyžařské závody v Jasné se vydařily dvojici českých lyžařů se svými traséry. Patrik Hetmer s Miroslavem Máčalou a Tadeáš Kříž s Radimem Nevrlým se o druhém únorovém víkendu zúčastnili závodů WPAS na Slovensku a získali každý po jedné medaili.

V úvodním slalomu (9. února) byl z české dvojice lepší Patrik Hetmer. Ten s časem 1 minuta 23 sekund a 38 setin sekundy obsadil celkové třetí místo. Pro Hetmera šlo o vydařený návrat na svahy po nepříjemné lednové operaci sleziny. Od lékařského zákroku k zisku výše zmíněné medaile uplynulo pouhých pět týdnů! Tadeáš Kříž se se svým výkonem rozhodně neztratil a v tomto závodě za starším reprezentačním kolegou zaostal o pouhých 42 setin sekundy a obsadil nepopulární „bramborou“ pozici.

Následujícího dne byl na programu obří slalom. Nyní se role prohodily a o něco lépe se vedlo Tadeáši Křížovi. Ten si dojel pro bronzovou medaili díky času 1:13,61. Patrik Hetmer skončil s časem 1:15,21 pátý. Na startu obou slalomu i obřího slalomu figurovalo celkem osm lyžařů se svými traséry z pěti zemí Evropy.

Text: Martin Steinbach
Zdroj: ČSZPS