O víkendu se odehrály první dva zápasy o konečné umístění v aktuálním ročníku České para hokejové ligy. Do finále lépe vkročili hráči Studénky, kteří otočili utkání se Zlínem. V souboji o třetí místo se zadařilo pardubickým Mustangům.

Úvodní finálové utkání mezi Studénkou a Zlínem přineslo i jeden velký příběh – Zdeněk Šafránek v něm zaznamenal svůj první gól po návratu na led po těžké operaci. Z velkého tlaku v první třetině se však hostujícímu celku nepodařilo vytěžit více gólů, co se nakonec projevilo jako fatální. Od druhé třetiny se zápas proměnil v tvrdou bitvu o každý metr ledu a posledním dějství utkání došlo z pohledu Studénky k senzačnímu obratu, ke kterému zavelel jako správný kapitán Petr Kudrna.

„Zlín nás podcenil, my jsme hráli srdíčkem, zasloužená výhra. Podle mě si hlídali naše lepší hráče, podcenili horšího, kapitána, a já jsem tam byl sám. Máme dva mečboly, zkusíme je znovu překvapit,“ hodnotí první finálový střet mezi Studénkou a Zlínem dvougólový hrdina domácích Kudrna.

HC Sledge Studénka – SHK LAPP Zlín 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 38. Kudrna (Flis), 42. Kudrna (Severin, Flis) – 5. Šafránek (Zdeněk Hábl)

Stav série: 1:0

Vyrovnaný souboj byl k vidění i v Říčanech na místním zimním stadionu, kde jako domácí celek přivítala svého soupeře pražská Sparta. Hosté z Pardubic měli v utkání převahu a svůj tlak neustále stupňovali. Na hře Sparty se projevila absence zraněného Zdeňka Krupičky, a tak domácí méně otevírali hru a soustředili se na bránění svatyně Michala Vápenky. Ten však čisté konto neudržel, protože chvíli před koncem základní hrací doby se prosadil kapitán Mustangů Pavel Kubeš. Stalo se tak při hře čtyři na čtyři po potyčce Hrbka s Heringem. Pardubice jsou tak blíže k bronzovým medailím, stačí jim proměnit jeden ze dvou nadcházejících domácích mečbolů.

HC Sparta Praha – SHK Mustangové AUTO IN 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 44. P. Kubeš (Doležal)

Stav série: 0:1

Text: Martin Steinbach