Navzdory nadstandardnímu hodnocení ze strany Mezinárodní cyklistické federace UCI se jubilejní desátý ročník cyklistického EP na Strahově neuskuteční. Pořadatelé akce se obávají absence prostředků nezbytných ke kvalitnímu zajištění akce…

Finálový závod Evropského poháru handicapovaných cyklistů v Praze na Strahově v roce 2018 se uskutečnil už podeváté. V těchto dnech pořadatelé akce obdrželi od Mezinárodní cyklistické federace UCI hodnocení závodu, které podobně jako v minulých letech obsahuje nejvyšší možné ocenění s dovětkem „GOOD RACE!“.

Vysoká úroveň pražského závodu dokládá i zájem představitelů UCI zahájit jednání o uspořádání Světového poháru handicapovaných cyklistů v Praze. Jubilejní ročník tradičního mezinárodního závodu, kde pravidelně startuje česká i světová špička handicapovaných cyklistů, se však neuskuteční.

„Sport handicapovaných v České republice se nachází ve velmi složité situaci, která je nejhorší v desetileté historii, kdy závod pořádáme. Vzhledem k velké finanční i pracovní náročnosti závodu a současnému vysokému mezinárodnímu statutu celého podniku, nechceme akci pořádat v poníženém nebo kompromisním řešení a rozhodli jsme se tradici závodu pozastavit. Pokud se nám v budoucnu podaří sehnat pro uspořádání podniku potřebné zajištění a vytvořit vhodné podmínky, rádi se k pořadatelství vrátíme,“ zní oficiální vyjádření a stanovisko pořadatelů závodu.

Zdroj: Tisková zpráva ČATHS