Halové mistrovství České republiky v para lukostřelbě se uskutečnilo tuto sobotu 16. března v prostorách Západočeské univerzity v Plzni. Startovní listina čítala kompletní českou špičku, a to i včetně paralympijského medailisty z LPH v Riu v roce 2016 Davida Drahonínského.

Letošní sezona bude mít své sportovní vyvrcholení v holandském Hertogenboschi, kde proběhne počátkem června mistrovství světa v para lukostřelbě. Na co nejlepší výsledek na tamější akci si jistě brousí zuby i ikona tuzemské lukostřelby David Drahonínský, který se na MČR v Plzni představil v kategorii Open a W1 s kladkovým lukem. Svým výkonem dosáhl na celkové druhé místo za Leošem Bartošem.

Na plzeňském šampionátu zkoušel medailista z Ria nový styl střelby. „Udělal jsem tam pár chyb, takže nástřel v kvalifikaci nebyl úplně ideální, ale potom jsem vypouštěč upravil. S výsledky v eliminacích 141 a 138 bodů jsem spokojený,” uznává Drahonínský. Na Karla Davídka to v eliminačním souboji stačilo, na již zmíněného Leoše Bartoše už ne. „Padlo mi tam málo desítek,” usmívá se.

V soutěži reflexní luk zvítězil Martin Chaloupský. Tomu se dařilo jak v kvalifikaci, kde nastřílel 539 bodů, tak v eliminacích, po kterých postoupil až do finálového souboje proti Václavu Košťálovi. Ve velmi vyrovnaném finálovém souboji pak Chaloupský porazil soupeře v rozhodující páté sadě a odvezl si z Plzně celkové vítězství.

Kompletní výsledky mistrovství České republiky v para lukostřelbě v Plzni naleznete zde.

Text: Martin Steinbach
Zdroj a foto: TJ ZP Halma a Lída Fikarová