Neslyšící herní pár z řad SK Olympia Praha SPS – beachvolejbalisté Jan Žídek mladší a Šimon Bambas – absolvovali ve dnech 20. a 21. dubna halové mistrovství České republiky v kategorii juniorů do 18 let. Po vyrovnaném finálovém souboji brali stříbrné medaile.

V Praze na Ládví se v tamější hale uskutečnilo MČR v plážovém volejbale. Podmínky pro turnaj však nebyly úplně ideální, protože hráči se během zápasů doslova pekli v sauně a špatně se dýchalo také fanouškům, kteří ani nemuseli hrát, aby byli celí propocení. Neslyšící hráči Jan Žídek a Šimon Bambas se však nenechali rozhodit a do turnaje vstoupili dvěma sobotními výhrami poměrem 2:0. Beachvolejbalisté SK Olympia Praha SPS se tedy probojovali mezi nejlepších osm párů.

V neděli ráno přišla první prohra 1:2 s prvním nasazeným, ale díky na jedničku zvládnutému dalšímu zápasu se Žídkovi a Bambasovi otevřely brány semifinále. I v něm neslyšící pár zabodoval a ve finále na ně čekal opět první nasazený tým. Historie se bohužel pro Žídka s Bambasem opakovala, ale i druhé místo je s ohledem na silnou konkurenci zdravých sportovců vynikající výsledek.

Text: Martin Steinbach
Zdroj a foto: Jan Žídek starší