Ve francouzském Aa Saint-Omer Golf Club se ve dnech od 26. do 28. dubna odehrál tradiční turnaj Světového poháru Pas De Calais Handigolf Open 2019. Naši reprezentanti se museli potýkat s náročnými povětrnostními podmínkami. Výsledkově se však neztratili.

Český výběr ve složení Michal Hošna, Jiří Janda, Stanislav Jirásek, Zbyněk Kotek, Jakub Kovařík, Miroslav Lidinský a Václav Mráz se sešli na startovní listině společně s bezmála osmdesátkou para golfistů z celého světa. Cvičná i soutěžní kola se odehrála za velmi náročných povětrnostních podmínek a v rámci nedělní části turnaje došlo dokonce na kroupy. V kategorii strokeplay se dokázal s hřištěm nejlépe popasovat Jiří Janda, který zvítězil mezi profesionály a v absolutním pořadí bral krásné třetí místo.

Ve stejné kategorii jako Jiří Janda obsadil Miroslav Lidinský dělené 20. místo a Zbyněk Kotek 35. místo. Ve hře stableford se mezi elitní desítku probojovali hned tři čeští hráči, a to Stanislav Jirásek (4. místo), Michal Hošna (6. místo) a Jakub Kovařík (9. místo). Václav Mráz nezvládl první kolo, a nakonec se musel spokojit s dvacátou příčkou.

Text: Martin Steinbach
Zdroj a foto: CZDGA