Česká výprava čítající sportovce z řad SK SKIVELO neslyšících Olomouc vyrazila do severní Itálie na první díl cyklistického evropského poháru v MTB. V náročných podmínkách došlo na závody v časovce a cross country.

Za deštivého víkendu ve dnech 18. a 19. května se uskutečnil první evropský pohár v MTB neslyšících v Brendole v severní Itálii. České barvy hájili Jan Čapek, David Studýnka, Pavel Pastrnek a František Kocourek a v kategorií žen se zúčastnila Renata Šuláková. V sobotu 18. května byla na programu dne časovka do vrchu o délce trati 7 km s celkovým převýšením 400 m. Trať závodů byla kluzká a bahnitá, zejména přejezdech přes kameny a kořeny obzvlášť náročná. Výborně dojel Jan Čapek, který vyhrál celkově a samozřejmě v master kategorií. Na celkovém 5. až 7. místě se umístili za sebou Kocourek (3. místo v kategorii), Studýnka a Pastrnek.

Druhý den se uskutečnil závod v cross country na 24 km po čtyřech okruzích (6 km/okruh). Na startu se závodníci potýkali s vydatným deštěm a nepříjemnou zimou. Závodní trať byla natolik promočená a kluzká, že hrozilo nebezpečí nepříjemných pádů. Jan Čapek bohužel zabloudil a dojel celkově čtvrtý, ve své kategorii druhý. Na celkové 7. až 8. příčce za sebou dojeli Studýnka, Pastrnek a Kocourek, který měl chvilkami technické potíže s kolem. V týmové soutěži zvítězil SK SKIVELO neslyšících Olomouc.

Zdroj a foto: SK SKIVELO neslyšících Olomouc