Čtveřice českých para golfistů zazářila na prestižním turnaji ve Španělsku. Několikadenní šampionát se nesl ve znamení vyrovnaných výkonů všech zúčastněných celků se šťastným koncem pro naše reprezentanty.

Ve španělském Real Novo Sancti Petri Golf Club se ve dnech 4. až 6. června uskutečnilo mistrovství Evropy týmů v golfu handicapovaných, během něhož para golfisté poměřili síly ve dvou kategoriích – stroke play gross (European Team Championship for Golfers with Disability) a stableford net (European Nations Cup). České barvy hájili reprezentanti ve složení Stanislav Jirásek, Zbyněk Kotek, Jakub Kovařík a Václav Mráz.

První soutěžní kolo se hrálo ve formátu Foursome a Češi po něm figurovali na průběžné třetí příčce se ztrátou dvou bodů na vedoucí Španělsko. Druhý den patřil formátu Greensome a znamenal odsun z medailové pozice. Nicméně odstupy mezi jednotlivými týmy zůstaly minimální a skvělým finišem v závěrečných singlech dokázali čeští para golfisté přeskočit týmy z Dánska, Anglie i Španělska a vybojovat pro Českou republiku senzační vítězství.

Zdroj a foto: CZDGA