Víkend 13. a 14. července přivedl handicapované cyklisty na další pohárový závod evropské série. Tentokrát se jezdilo na Slovensku ve městě Púchov. K našim východním sousedům dorazilo 77 cyklistů z celého kontinentu.

Na severovýchodě Slovenska se již tradičně dařilo Ivo Koblasovi. „V sobotu se konala časovka mezi Púchovem a Lednickým Rovným. Patnáct minut před startem jsem při rozjíždění prorazil přední i zadní galusku, proto jsem musel startovat na náhradních kolech. I přes tuto komplikaci jsem ve velmi rychlé a deštivé časovce porazil soupeře z kategorií C1-C3,“ připomíná český reprezentant.

Po vítězné časovce se Koblasa s velkou chutí pustil do nedělního závodu, který startoval v Lednickém Rovném. Na kopcovitém okruhu se už od prvních metrů pohyboval v čelní vedoucí skupince. Několik kilometrů před cílem zaútočil polský závodník, Koblasa jeho nástup zachytil a v závěrečném spurtu vybojoval cenné vítězství.

V kategorii C2 závodil také Michal Stark. Tento zkušený jezdec vybojoval ve sloučené kategorii C1-C3 krásné 3. místo v časovce a v silničním závodě skončil čtvrtý.

Dařilo se také našemu elitnímu handbikerovi z kategorie H1 Patrikovi Jahodovi. Ten bez problémů porazil své soupeře jak v časovce, tak v silničním závodě a dokonale tak naladil formu na blížící se světový pohár v kanadském městě Baie-Comeau.

Největší konkurenci měl na startovním poli Tomáš Mošnička, který reprezentuje české národní barvy v celosvětově „nejnabitější“ kategorii MH3. Mošnička si dojel pro stříbro v silničním závodě a v časově dosáhl na bronzovou příčku.

Foto a zdroj: ČATHS, Ivo Koblasa, Tomáš Mošnička