Na brokové střelnici v Brně Soběšicích se v termínu od 8. do 11. srpna uskutečnil International Junior Grand Prix Brno Open 2019. Nechyběla ani vložená kategorie na 125 terčů pro handicapované střelce para trapu.

„Jsme opravdu moc rádi, že se na takto významném závodu představili i reprezentanti para trapu společně s nastupující střeleckou generací. Dokazujeme tak, že sportovní inkluze je ve střelbě nejen možná, ale dokonce potřebná. Handicapovaní brokaři byli celou dobu středem pozornosti a velkou motivací všem přihlížejícím,“ komentuje společný závod Lubomír Janota, představitel organizačního výboru a předseda Jihomoravského krajského sdružení Českého střeleckého svazu.

Poprvé se tak na našem území střílelo para trapové finále na 50 terčů společně s dalšími finálovými položkami v ostatních kategoriích. Ve finále se představilo šest střelců. První místo si v novém českém rekordu 108/125 a 42/50 vystřílel Miroslav Lidinský. Stříbrnou medaili získal s výsledkem 33 terčů Igor Pavúček a třetí místo obsadil Martin Tomek.

Celkové pořadí šampionátu:

  1. Miroslav Lidinský
  2. Igor Pavúček
  3. Martin Tomek
  4. Jan Baumruk
  5. Pavel Prát
  6. Lukáš Lehovec.

„Výsledky byly výborné a některé výkony opravdu nad očekávání,“ hodnotí akci hlavní trenér české para trapové reprezentace Robin Daněk.

„Kluci udělali velký pokrok a stále mají v zásobě velký potenciál,“ připomíná olympijský medailista David Kostelecký, který v roce 2017 na brněnské střelnici osobně inicioval první para trapový seminář pro začátečníky.

Na český tým teď čeká intenzivní příprava na mistrovství světa v Sydney. Do Austrálie naši reprezentanti odlétají začátkem října.

Zdroj a foto: Miroslav Lidinský