Vítkovická Ostravar aréna hostila v pátek 18. ledna první tiskovou konferenci k blížícímu se mistrovství světa v para hokeji. Přítomen byl i ambasador šampionátu – legendární hokejový brankář Dominik Hašek.

„Jsme rádi, že se nám podařilo právě do Ostravy opět po deseti letech dostat tuto prestižní mezinárodní akci, která svým rozměrem a charakterem odpovídá paralympijskému turnaji,“ uvedl Jiří Šindler, předseda organizačního týmu mistrovství světa v para hokeji Ostrava 2019, který si rovněž klade za cíl rozšířit fanouškovskou základnu v regionu, a to díky osvětovým akcím na základních a středních školách.

Tiskové konference v Ostravar aréně se osobně zúčastnil také Dominik Hašek, který se zhostil role ambasadora turnaje. Přítomni byli například i hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák či primátor statutárního města Ostrava Tomáš Macura. „Jsme rádi, že můžeme podpořit elitní světovou soutěž pro handicapované hokejisty. Světový šampionát může být inspirací pro osoby s handicapem a návodem, jak aktivně a smysluplně trávit volný čas,“ připomněl Macura.

Součástí konference byla i přímá ukázka para hokeje, kterou předvedly mladé české naděje. Saně, na kterých se tento sport hraje, byly připravené pro hosty, kteří si je mohli vyzkoušet. Tisková zpráva k MS v para hokeji ke stažení zde.

Text: Martin Steinbach